Monday, January 4, 2010

GAGASAN TANAH MELAYU DAN TANAH JAWA


Hanya sebuah coretan impian,
Dari seorang pejuang kebenaran,
Adakah akan menjadi kenyataan,
Hanya Allah yang menentukan,

Piagam Tanah Melayu diperjuangkan,
Piagam Tanah Jawa dicita-citakan,
Piagam Madinah contoh teladan,
Sekuat daya diperjuangkan,

Yang Di Pertuan Agong sebagai ketua,
Dikalangan Sultan dan Raja-raja,
Juga dikalangan Raden tercinta,
Bukti daulatnya sebuah Negara,

Matawang Gagasan akan tercipta,
Ringgit Gagasan diberi nama,
Mengejutkan semua matawang dunia,
Ekonomi dunia lumpuh seketika,

Sebuah Negara baru terbina,
Hasil gabungan dua Negara,
Sempadan Negara terhapus semua,
Bebas kita semua berkelana,

Sebuah Negara ilham Yang Esa,
Perundangan Agama diperjuangkannya,
Kalimah Allah ditegakkannya,
Menjadi impian sebuah cita,
Oleh segenap umat manusiaDisebalik sengketa Indonesia dan Malaysia terdapat sebuah kisah dan janji daripada Allah sebagai peringatan kepada umat Muhammad SAW diakhir zaman.Digambarkan oleh Rasulullah bahawa ketika diakhir zaman nanti manusia akan selalu bertelingkah dan berperang walau sebab yang kecil.Disaat sengketa itu akan datang seorang pemimpin yang namanya Muhammad Bin Abdullah atau lebih dikenali dengan nama Imam Mahdi akan menyatukan seluruh umat Islam dibawah satu bendera atau panji untuk menentang musuh-musuh Allah.

Didalam kisah-kisah menjelang kiamat Imam Al-Mahdi ini digambarkan datang daripada khurasan (timur) dan Imam Al-Mahdi dan para pengikutnya yang berbaiah datang daripada negara yang menjadi pertemuan tiga laut.Jika digambarkan negara yang menemukan tiga laut cuma terdapat dinegara-negara nusantara iaitu Malaysia..Indonesia..Singapura dan Brunei.Iaitu lautan Hindi..lautan Cina Selatan dan lautan Pasifik.

Kita amat mengetahui umat barat yang didalangi Yahudi sentiasa bertindak lebih awal jika terdapat perkhabaran yang disampaikan oleh Al-Quran atau Rasulullah.

Allah telah melantik pemimpin2 agung daripada bangsa Arab..dan kita dapat lihat bangsa Arab juga semakin berpecah dan tidak bersatu.Maka kekuatan Islam dinusantara iaitu kawasan timur seperti yang dikhabarkan perlu dipecahkan.Mereka bergerak dengan sangat halus dan tanpa kita sedari.Apakah sudah tiba masa umat Islam nusantara memimpin umat Islam didunia..? Allah itu maha adil.

Saya yakin mereka takut dengan perkhabaran bahawa pemimpin agung Islam akhir zaman benar-benar akan muncul maka akan mendatangkan kemusnahan pada mereka.Jadi apakah dalang disebalik sengketa Indonesia dan Malaysia ini ada kaitannya dengan gerakan halus mereka..? Yakinlah bahawa di pihak Malaysia ataupun Indonesia ada musuh dalam rumah yang bergerak tanpa kita sedari.

Dan janji-janji Allah itu benar.Bila digambarkan umat akhir zaman sering bersengketa walau hal yang kecil telah benar-benar berlaku.

Apapun aku cuma memberi pendapat.Yang buruk itu dari saya dan yang baik itu tetap dariNya.

Aku memang insan yang hina tetapi tetap punya sedikit kesedaran untuk dikongsi bersama. Wallahualam.

No comments: