Saturday, August 28, 2010

Kebenaran?

TANAH YANG DIJANJIKAN sebenar akan terbongkar tidak lama lagi selepas beribu-ribu tahun tersimpan dalam peti rahsia yang amat terahsia, lebih rahsia daripada rahsia artifak dalam cerita-cerita Hollywood.

Tanah inilah yang diperkatakan oleh Nabi Musa AS semasa pertapaannya selama 40 hari di Gunung Sinai. Semasa pertapaan itu Nabi Musa AS berkata, Ya, sayalah manusia dan Yang Maha Esa adalah Satu.

Ketika Malaikat Jibrail membawa Nabi Musa ke Gunung Sinai, Nabi menyaksikan satu kejadian Anak Manusia dan Nabi tegaskan itu adalah anak kesayangannya.

Ingatkah ketika Nabi Musa AS berkata "Saya akan kembali ke Tanah Nenek Moyang di mana Tanah tersebut ada banyak Istana."

Dalam kitab Bible, John ada berkata, Tanah Nenek Moyang yang dimaksudkan Nabi Musa AS ada sepuluh Raja dan terletak di negeri Patmos dan ya, maksud banyak istana adalah ramai Sultan dan di negara kita yang tercinta Malaysia ada 10 Sultan termasuk Sultan Brunei dan Sultan-Sultan ini bergilir-gilir untuk menjadi Raja segala Raja selama 5 tahun!

Memeranjatkan, dalam bible ada mencatatkan Jesus pernah berkata, Raja-Raja ini akan mengangkat salah satu daripadanya dengan nama 'Menghina Tuhan'. Mengejutkan kita memanggilnya Duli Yang Maha Mulia kerana gelaran sebegitu hanya patut diberi hanya kepada Allah SWT.

Masa akan menentukan, InsyaAllah kemunculan, kebangkitan kali kedua agama Allah SWT yang sebenar-benarnya akan bermula dari sini, di Negeri Tuhan, The New Jerusallem. Malaysia jika dibacakan terbalik menjadi Aisyalam dan inilah semenanjung emas seperti yang tercatat dalam catatan pakar geografi Yunani, Ptolemy.

Kerana kemasyuran negeri di pertemuan tiga lautan, kapal-kapal Hiram Nabi Sulaiman AS sanggup berulang alik untuk mendapatkan bekalan emas untuk membina kerajaan termasyur, di Gunung Ophir atau Gunung Ledang.

Begitu juga dalam rekod kerajaan Mesir Purba, perkataan Prao untuk Raja Mesir sebenarnya diambil dari nama Raja Perahu yang memerintah gugusan kepulauan yang kaya dengan emas, kemenyan dan kapur barus digunakan dalam upacara mereka.

Permaisuri Cleopatra juga pernah mengadakan satu ekspidisi ke kepulauan ini dan dia memanggil tanah ini sebagai Tanah Dewa-Dewa dan mengaku keturunannya berasal dari negeri ini.

Pada tahun 1930'an, Pakar Sejarah British telah menemui artifak kuno di Raub Pahang dengan bahasa Hebrew ditulis di atasnya dan artifak tersebut dibawa ke Muzium British.

Tanah ini juga dipanggil Malaya dan puncak tertinggi dunia dipanggil Himalaya, Domain internet bagi Malaysia adalah MY dan singkatan Malaysia dalam arena sukan antarabangsa adalah MAS iaitu emas!!

Malaysia ada 12 negeri menggambarkan 12 kaum Israel yang hilang, lihat saja dalam buku revelation lambang tanah yang dijanjikan, lambang bintang dan bulan tersebut ada dalam bendera Malaysia.

Lebih menguatkan lagi fakta, Melayu tidak mengetahui sejarah asal-usul, inilah kaum hilang yang sebenar, yang akan bangun menentang Yahudi dan menyembelih mereka seperti yang dijanjikan, lihat sahaja negara barat mula mengalih pandangan kepada Bumi bertuah ini!!!

Inilah Tanah Yang Dijanjikan, bukannya benua Amerika seperti dalam Buku Mormon kerana plat emas tersebut telah dicuri dari orang Melayu dan dibawa ke Amerika!!

Siapakah Melayu sebenarnya? Dari manakah asalnya Melayu itu? Ketika ramai pengkaji memperdebatkan kaum-kaum yang hilang seperti The Lost Tribe of Israel, Atlantis, Lemuria, Sodom and Gomorrah malah masih mencari-cari siapakah Gog and Magog, rahsia bangsa misteri ini masih terpelihara di dalam tabut rahsia sejak beribu-ribu tahun. Tiada siapa yang tahu dari mana asalnya bangsa ini. Bagaimana bangsa ini boleh wujud di tanah paling selatan benua Asia, 'di penghujung dunia'. Bangsa yang hilang masih tidur dan ditidurkan. 'Di hujung dunia', setelah penat mengembara, bangsa misteri berehat dan berehat... tidur dengan lenanya... senyap sunyi tanpa siapa mengganggu walaupun Hitler telah pergi ke Tibet menjejak bangsa misteri, tetapi dia juga ketinggalan jejak mereka...dimanakah bangsa misteri ini meneruskan perjalanan mereka?Masih adakah masa lagi untuk menjejaki mereka?

'Dihujung Dunia' bangsa ini masih nyenyak tidur!

20 comments:

soksavda said...

thanks for the best post.
you may want to Earn real money online $$$

savita said...

PART TIME HOME JOBS | DO OFFLINE DATA ENTRY JOB

Is your search for a home job always ends in some kind of SCAM OR FRAUD? If so, don’t loose heart, because visionjobcare.com brings you, 100% genuine and legitimate home jobs. Do offline data entry at home, submit the job through email and get paid handsomely every month. Millions already Joined & Benefitted with our service. For more details E-mail us at support.visionjob@gmail.com
Visit Us at http://www.visionjobcare.com/XXX.html

Arif Zulhilmi Bin Abd Rahman said...

Nice post. Tak tahulah cerita betul ke cerita mengarut. Pening kepala memikirkannya. Hehe :)

amin said...

really...

Files4Share said...

I came across your blog, it's nicely written! Feel free to check mine out if you want. Maybe we can follow one another? :)

http://share4files.blogspot.com

SeJaDah EmaS said...

good info...check on KAWIE2020. he also wrote about malay..
research

TMYZ said...

Ada banyak persamaan dari yang saya pernah dengar dan tahu, tetapi ada juga perbezaan, sebab ada juga yang menyatakan

'bangsa yang akan meruntuhkan ka'abah datang dari SEA' tapi tumungkin da'yah mereka kot, maklumlah bangsa yahudi lagi banyak maklumat dari kita.

Tu sebabnya mungkin mereka tak marah sangat kat Malaysia, walaupun kita berdentam-dentum marah mereka, ada sebab tu....

nutrilogs said...

You might be attacked by migraine. View at
http://www.nutrilogs.com/Migraines.html to overcome them

Armizanizam Tukeran said...

tq sbb bg info , petama kali aku baca cerita yg sebegini rupa , namun kajian demi kajian harus di lakukan sehingga dpt jawapan yg sahih .

Uus Asikin said...

Mungkin lebih banyak benarnya, tp mungkin jg bisa meleset namun jgn lah ber bangga dahulu karena perjuangan masih teramat panjang....Jika saja dapat bersikap Santun pada yang lemah apalagi serumpun bahkan sesama Moslem.....tentu Malaya akan menjadi Super Power di masa yang akan datang....
Salam....

oganmay said...

jgn kalian smua saling menghina kota orang laen,.,.,
liatlah diri kita sendiri dulu, apakah sudah benar dan sudah bersih [suci]??,,,
mengaca terlebih dahulu sebelum melakukan tindakan,.,.,.,
http://www.agan-ogan.blogspot.com

trompyx said...

I really like your blog

abu muhammad el-merbawiy said...

Yahudi nak marah mendenya, kita dah sokong die..ngape tak leh faham-faham gak..?

Cuba berbeza dengan perjuangan die..tunggulah kapal pengankut Amerika akan tersadailah di keliling laut china selatan dan selat melaka ugut supaya jalankan polisi mereka.

ok..jelas..CLEAR..RIGHT.

DUNGUN MY

acer said...

saling follow dunk
kalu mw http://easyonlinex.blogspot.com/ follow
nanti q balik follow

nyOng.is.me said...

gud info... thnx..

Sukad35 said...

Info yang amat menarik dan mengejutkan. Ternyata penulis membuat kerja rumahnya dengan agak baik. Tapi coincident tu infiniti... Benar salahnya kita kena kaji sendiri. Sesuatu yang baru itu biasanya amat mengujakan...

sukad
http://roomsforimprovements.blogspot.com/
http://kadus46.blogspot.com/
http://syairkehidupan.blogspot.com/
http://sukad35.blogspot.com/
http://gergitan.blogspot.com/

john said...

lol..teori konspirasi mana ni? tolonglah, kepada pemilik blog ini, tolong jangan nak membodohkan orang malaysia..

please-donate-me-1milliondollar! said...

If you are a millionaire or if you know a millionaire, pls tepost this and help me getting rich!
Thanks a lot!

http://pleasedonateme1milliondollar.blogspot.com/

http://www.youtube.com/watch?v=pmCy-aCBKEw

Sincerely, Nicole

abghai68 said...

menarik gak citer tu,,,,

cik laksa said...

artikel yg menarik..
tpi saya sama sekali xpercaya..
melihat anak2 remaja d'bumi tercinta ini yg ramai rosak akhlak..
boleh k utk berjuang d'jalan Allah??
erm,entahlah..
generasi Malaysia nie ramai yg rosak..
dengan zinanyalah,gaynyalah,rempitnyalah..memng artikel sebegini sush nk d'percayai..
tp paper pn..thumbs up kpd writer sbb cuba sedaya upaya nk naikkan smangat org Malaysia..