Saturday, September 8, 2012

Kerana Sim Kad

Cerita bermula pada satu pagi yang damai lagi mendamaikan..Ketika ayah sudah siap sarapan, tiba-tiba satu sms berbunyi di meja makan. Barulah si ayah sedar yg anaknya lupa membawa hp ke sekolah. Ayah membaca sms yg dikirim oleh seseorang yg tak bernama. Alangkah terkejutnya ayah bila membaca sms yg tertulis lebih kurang begini.

"hai sayang selamat pagi. Kenapa tak datang rumah baby semalam? Baby tertunggu2 tau. Terus terang, baby x boleh lupakan saat-saat manis bersama malam dulu. Enak sekali! Oh ye, malam ni line clear, sayang blh datang kerumah baby… tak sabar nk tunggu sayang"

Ayah tergamam, lalu memanggil isterinya..

"Cuba ko tgk sms ni, tak tau apa nk jadi dgn anak kita ni!" 
Ibu seakan-akan tak percaya… Dia hampir pengsan membaca sms itu.

Setelah anak pulang dari sekolah si ayah terus menerpa anaknya.

"ko nak ke mana malam ni?"

"kerumah kawan, kami belajar sama. Exam kan dah nk dekat"

"lalu apa maksud sms ni?" si ayah membentak.

"lar… Ni kan sim kad ayah… Hp ayah kan rosak. Semalam ayah sendiri tukar kan sebab nk tunggu sms penting?" 
jawab anaknya selamba.

si ayah lari… Ibu pulak mengejar dgn penyapu… haha

Thursday, September 6, 2012

Beri keterangan

Hari ini sekali lagi aku memberi keterangan kepada pihak polis di IPD Dang Wangi bagi membantu siasatan.

Kes kali ini melibatkan insiden kibarkan bendera baru dan pijak gambar pemimpin pada himpunan Janji Demokrasi di Dataran Merdeka pada ambang Hari Merdeka lalu.

Muahahahaha!!!